Mentalisaatioterapian perusteet: mentalisointi omassa elämässä ja hoitotyössä
10.-12.6.2019, Kuopio

Mentalisaatioterapian perusteet

Mentalisaatioterapian perusteet

Mentalisaatioterapian perusteet

Mentalisaatioterapian perusteet

Mentalisaatioterapian perusteet

Mentalisaatioterapian perusteet
Tule hakemaan ymmärrystä mentalisaatioterapian perusteista sekä mentalisaatiosta itsessä ja toisissa.
Mitä on mentalisaatio ja mentalisaatioon perustuva terapia?
Mentalisaatiolla tarkoitetaan kykyä pitää mieli mielessä, kykyä olla tasapainoisesti selvillä omista ja toisen tunteista ja ajatuksista. Mentalisaatio suomennetaan sanalla mielentäminen.
Mentalisaatiokyky kehittyy riittävän turvallisessa kiintymyssuhteessa. Mentalisaatioon perustuvassa terapiassa (MBT) keskeistä on puutteellisen mentalisaatiokyvyn kehityksen käynnistäminen ja edistäminen. Kun säännöllisessä hoitosuhteessa kehittyy riittävän turvallinen kiintymyssuhde, sen pohjalta on mahdollista auttaa potilasta rakentamaan toimivaa mentalisaatiokykyä erityisten mentalisaatiota edistävien tekniikoiden avulla.
MBT sisältää yksilöhoidon ohella ryhmähoito-osion. Näin mentalisaatioterapia edistää myös potilaan kykyä työskennellä ryhmässä ja sitä kautta hänen sosiaaliset taitonsa kehittyvät monipuolisemmin verrattuna pelkkään yksilöterapiaan. Koulutuksissa työskennellään samoin periaattein kuin lyhytterapiaryhmissä.
Tavoite ja sisältö
Koulutuksessa tutustutaan mentalisaation peruskäsitteisiin ja mentalisoiviin toimintatapoihin omassa elämässä ja hoitotyössä ja saadaan kosketus sekä sanattomaan että sanallistavaan mentalisaatiokykyyn. Koulutuksessa tehdään paljon kokemuksellisia harjoituksia samalla kun päivät sisältävät mentalisointikyvyn ymmärtämiseen tarvittavan teoreettisen opetuksen.
Osallistujat pääsevät teoreettisen opetuksen rinnalla tutustumaan oman mentalisaatiokyvyn toimivuuteen ja katkoksiin sekä omassa arkielämässä että hoitotyössä. Näin osallistujat saavat ymmärrystä mentalisaatiosta itsessä ja toisessa. Koulutus on myös areena, jossa voi pohtia, miten tällaista työskentelytapaa voi käyttää omassa työssä sekä tiimityössä omassa organisaatiossa.
1. päivän teema: Toimiva mielentämiskyky
2. päivän teema: Mielentämiskyvyn katkos
3. päivän teema: Mielentäminen arkielämässä ja työssä
Sisältö koostuu luento-opetuksesta, toiminnallisista harjoituksista, implisiittisen ja eksplisiittisen mentalisaation ja vuorovaikutuksen harjoituksista, psykofyysisistä harjoituksista sekä simulaatioharjoituksista. Osallistujat saavat luettavakseen ennakkomateriaalia uudesta kirjastamme Mieli meissä, tasapainoista arkea mielentämisen keinoin. Lisäksi he saavat ennakkotehtäviä kutakin päivää varten.
Kouluttajat

Matti Keinänen ja Minna Martin

Matti Keinänen ja Minna Martin

Matti Keinänen ja Minna Martin

Matti Keinänen ja Minna Martin
- Matti Keinänen, psykiatrian ja kliinisen psykologian dosentti, psykoterapiakouluttaja, Accredited MBT-practitioner (British Psychoanalytic Council), Accredited MBT-supervisor (Anna Freud Centre, London)
- Minna Martin, psykologi, psykoterapeutti VET, kouluttaja, mentalisaatioryhmäohjaaja, MBT Basic Training
Katso video, missä Minna Martin ja Matti Keinänen kertovat mentalisoinnista eli mielentämisestä sekä mentalisaatiokoulutuksistaan ja mielenentämiskirjastaan tästä
Kohderyhmä
Terveydenhuollon ja ihmissuhdetyön ammattihenkilöt, jotka ovat kiinnostuneita sisällyttämään mentalisaationäkökulmaa työtapoihinsa. Aiempaa kokemusta mentalisaatiokoulutuksista ei tarvita. Toisaalta aiemmat koulutukset eivät sulje pois tähän koulutukseen osallistumista. Toiveena on, että osallistujilla on mahdollisuus soveltaa oppimaansa potilas-, ihmissuhde- tai ohjaustyöhön. Enintään 16 osallistujaa. Osallistujilta edellytetään sitoutumista kaikkiin koulutuspäiviin.
Aika
ma-ke 10.-12.6.2019 klo 9-16, Kuopio (kelloaikoihin saattaa tulla muutoksia)
Hinta
565 € Koulutus on arvonlisäveroton ja se voidaan tarvittaessa laskuttaa kahdessa erässä.
Ilmoittautumiset
20.5.2019 mennessä











